Daily News/

Boot the NEXT/

Hack the NEXT/

Run the NEXT/

Build the NEXT/

« Volver a News

L’Associació d’Empreses de l’Eix Besòs presenta als seus associats el projecte del nou laboratori d’emprenedoria i innovació de TeamLabs a Barcelona

20 de June de 2024

El projecte del nou laboratori d’emprenedoria i innovació impulsat per Mondragon Unibertsitatea i TeamLabs, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, serà una realitat a partir del 2025.

La nau rehabilitada estarà situada a la ciutat de Barcelona, ​​al districte de Sant Andreu, al carrer Ciutat d’Asunción, 16. El nou laboratori es convertirà en un centre d’innovació d’economia circular i indústria 4.0 que servirà com a punt de trobada per a empreses emergents del teixit industrial i la comunitat local, com han pogut conèixer les empreses vinculades a l’Associació d’Empreses de l’Eix Besòs, en una trobada celebrada el 13 de juny a la sala La Màquina.

A l’acte de presentació, Berta Lázaro, cofundadora i directora global d’Ecosistemes a TeamLabs va destacar que “el nou laboratori serà un espai d’experimentació per a emprenedors, empreses i inversors, on podran compartir idees, col·laborar en projectes i accedir a recursos i finançament. L’Eix ​​Besòs té un gran potencial per convertir-se en un pol d’innovació i emprenedoria, i el nostre laboratori hi vol contribuir”. “I la millor manera és que estigui connectat amb les empreses del barri i el territori”, va afegir Aitor Lizartza, coordinador de Mondragon Team Academy.

L’Associació d’Empreses de l’Eix Besòs ha valorat molt positivament aquest nou projecte que es “convertirà en un gran actiu per a la zona i contribuirà a impulsar la competitivitat de les empreses”, va comentar Pedro Murga, gerent de l’Associació. I ho farà, no només creant un espai d’aprenentatge per a la comunitat de joves emprenedors del grau LEINN (Lideratge Emprenedor i Innovació), sinó també per a l’ecosistema de la ciutat, el teixit industrial d’empreses, el barri i la comunitat de veïns. A més, el projecte connecta amb les prioritats marcades a l’agenda de BCN Green Deal per enfortir la ciutat a través de la competitivitat, la sostenibilitat i l’equitat.

L’economia circular és un dels sectors estratègics de Barcelona i un dels àmbits de l’activitat i l’orientació de generació d’empreses de la xarxa global de laboratoris d’emprenedoria de Mondragon Team Academy – Mondragon Unibertsitatea. Aquesta és una gran oportunitat per generar un model d’empreses més compromès amb el territori i les seves persones i ser una referència d’economia circular i impresa 4.0.

Un punt de trobada per al talent emprenedor

Aquest nou espai, de més de 3000 metres quadrats, repartits en 4 plantes, oferirà a les empreses i emprenedors diferents espais i serveis:

· Incubadora: un espai de treball compartit que permetrà desenvolupar programes i actuacions d’incubació i acceleració de projectes emprenedors i intraemprenedors.

· Taller de fabricació digital i recicleria: un taller i un observatori d’innovació per detectar reptes i oportunitats de manera continuada i prototipar solucions mitjançant l’experimentació col·lectiva. Posant focus en l’optimització material i la reducció de residus, començant la seva activitat amb la rehabilitació de l’immoble i un nou model de gestió dels materials de rebuig.

· Espai Coworking & Esdeveniments: amb un bar per a la comunitat de veïns i diferents espais com a dotació sociocultural de la ciutat, on es desenvoluparan formacions, esdeveniments i networking.

L’objectiu del nou laboratori, que obrirà el 2025, és crear un ecosistema d’innovació que impulsi el desenvolupament econòmic de l’Eix Besòs. Per això, a la presentació del projecte també es va convidar a l’Associació d’Empreses de l’Eix Besòs i a les empreses associades a treballar conjuntament a través de reptes d’intraemprenedoria que seran liderats per les i els joves emprenedors del grau universitari oficial LEINN. Una proposta que els permetrà obtenir solucions implementades i accedir a una borsa de talent avançat, com ja han pogut experimentar altres empreses de la zona des de fa uns mesos.

MADRID LAB/
Plaza San Martín, 1
(Entrada por la calle Hileras, 18)
28013 Madrid
913 54 73 18 (Centraleta)
912 96 60 17 / 623 420 206 (Dpto. administració)
644 55 80 19 (LEINN admissions)
 
BARCELONA LAB/
Pallars, 73
08018 Barcelona
671 34 65 08 (Info general)
644 55 80 19 (LEINN admissions)
MÁLAGA LAB/
Calle Steve Jobs 2 (Parque Tecnológico de Andalucía)
29590 Málaga
654 738 349 (Info general)
678 928 567 (LEINN admissions)

info@teamlabs.es
LEINN/ 644 55 80 19
Diploma CLO & Màster LIT i Nous Rols/ 600 02 27 20
Horari/ De dilluns a divendres de 9 a 20h (Madrid i BCN) i de 9 a 19h (Màlaga).

Together:

Newsletter TL/

Que el que està per venir ens enxampi informats
Assabenta't de tot el que està passant a TeamLabs/ abans que ningú. Prometem no omplir-te la bústia de spam.
TEAMLABS, S.L. amb B86561099, l'informa que les seves dades seran tractades amb la finalitat de gestionar la potencial relació comercial entre les parts i atendre les consultes i remetre-li informació sobre els nostres productes o serveis. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió i portabilitat de les seves dades, de limitació i oposició al seu tractament, així com a no ser objecte de decisions basades únicament en el tractament automatitzat de les seves dades, o sol·licitar informació sobre el tractament en dpo@teamlabs.es o en la nostra Política de privacitat, aquí. Igualment podrà posar-se en contacte amb el nostre DPO en dpo@teamlabs.es.

Agenda/

Consulta el que s'està vivint ara mateix a la nostra COMUNITAT i descobreix el que està passant en els nostres Laboratoris d'Aprenentatge de Madrid, Barcelona i Màlaga.