Nicolás Rodríguez Murray, que cursa 4t del Grau LEINN (Lideratge Emprenedor i Innovació) de TeamLabs i Mondragon Unibertsitatea, ha estat elegit com el millor emprenedor universitari d’Espanya 2024 als premis internacionals GSEA (Global Students Entrepreneurs Awards), a la final celebrada ahir a Barcelona. Un reconeixement que li permetrà participar a la final europea, que se celebrarà a Londres del 5 al 7 de març, a més de poder optar a la final mundial que tindrà lloc el mes de maig.
El projecte guanyador presentat per Nicolás Rodríguez Murray és Goatedlink, una marca de roba disruptiva i innovadora que desenvolupa dessuadores, samarretes, gorres i altres accessoris amb un component totalment diferencial que és la implementació de tecnologia a través de codis QR i etiquetes NFC. Gràcies a aquesta innovadora idea, els usuaris poden donar un toc personal i únic a la roba, mitjançant una cançó o llista de reproducció vinculada a Spotify o amb el perfil d’Instagram del client. El seu lema és “Linking people through clothes”, ja que el seu objectiu és aconseguir unir les persones a través de la roba.
Goatedlink va sorgir com un experiment social. Impulsat per tres joves de 21 anys que cursen el grau LEINN a Madrid, Nicolás Rodríguez (CEO), Nicolás Anabitarte (CMO) i Ignacio Santamaría (CTO).
La marca de roba emergent, compta amb diferents col·leccions, entre les quals destaquen les dessuadores oversize Contactless Drop, una línia de samarretes amb xips integrats que, en apropar el lector NFC del telèfon mòbil a la peça, obre una notificació que dirigeix al perfil d’Instagram.
L’any 2023, Goatedlink va experimentar un gran creixement arribant a 6 països i realitzant 15.000 comandes, fet que suposa un 700% més que l’any anterior. Actualment ja ha facturat més de 650.000 euros. Xifres que han ajudat a consolidar la marca i a posicionar-la internacionalment. Les seves xarxes socials (Instagram – Tik Tok) són un bon exemple del creixent interès dels consumidors per propostes innovadores; milers d’usuaris interactuen diàriament amb la marca.
En aquesta edició, tres dels sis finalistes dels GSEA pertanyen al Grau LEINN de Mondragon Unibertsitatea i TeamLabs, el laboratori d’aprenentatge radical amb seus a Barcelona, Madrid i Màlaga. A més de Nicolás Rodríguez, es van classificar Manuel Vila, cofundador de Sappin, empresa que optimitza el treball de les empreses amb intel·ligència artificial generativa; i Carlos Flores, cofundador d’Asperis Security, un projecte de ciberseguretat on han desenvolupat una eina per prevenir els atacs informàtics.
Els Global Students Entrepreneurs Awards són la competició mundial més gran d’emprenedors universitaris organitzada per Entrepreneur’s Organization (EO), entitat internacional d’emprenedors amb més de 12.000 membres a tot el món. En aquesta edició hi ha hagut tres guanyadors, a més de Nicolás Rodríguez també s’ha premiat a Denise Brieva de la Universitat Pompeu Fabra amb el projecte Lexdoka i a Carlos Flores, també del grau LEINN, amb el seu projecte Asperis Security.
Murray, el sisè LEINNer que guanya els Global Students Entrepreneurs Awards
Aquesta és la sisena vegada que un jove del grau LEINN guanya la final espanyola dels Global Students Entrepreneurs Awards i ens representa a la final internacional. Amb anterioritat van ser, Pau Pavón, cofundador d’Examfy, de LEINN Barcelona, el 2023; María Villar, cofundadora de Foodinn, de LEINN Madrid, el 2021; Eduardo Fierro, cofundador de KUVU, de LEINN Bilbao, el 2019; Enrique Cat, cofundador de Nostoc Biotech, de LEINN Madrid, el 2017 i Gala Freixa, cofundadora de Sheedo, de LEINN Madrid, el 2018.
LEINN, el primer grau oficial dedicat a l’emprenedoria a Europa
Mondragon Unibertsitatea i el laboratori d’aprenentatge TeamLabs són un referent a l’àrea de l’emprenedoria. Junts fan el Grau en Lideratge Emprenedor i Innovació (LEINN), el primer grau oficial europeu d’emprenedoria. La seva metodologia, eminentment pràctica, és originària de Finlàndia i es basa en tres pilars fonamentals: learning by doing (aprendre fent), teampreneurship (emprendre en equip) i business missions (viatges d’aprenentatge internacionals).
L’alumnat ha de crear una empresa real en equip des del primer dia, combinant-ho amb viatges per diferents països. Amb un 97% d’ocupabilitat, se’ls entrena per adquirir una mentalitat d’aprenentatge que els prepari per fer front a la incertesa amb èxit, naturalitat i sense por.
Actualment, després de més de 15 anys en marxa, Mondragon Unibertsitatea compta amb una comunitat internacional (Mondragon Team Academy) formada per més de 3.000 emprenedors i emprenedores (dels quals més d’un terç són dones), amb més de 120 empreses d’equips creats a LEINN i laboratoris a Irun, Oñati, Bilbao, Madrid, Barcelona, València, Màlaga, Berlín, Puebla, Seül i Shanghai.